- Bilimsellik: Disleksi.Org web sitesinde yer alan tüm içeriğin temel dayanak noktası bilimdir. Bilimsel olmayan hiçbir veriyi varsayımsal dahi olsa içeriklerinin merkezine yerleştirmez, yazıların temel dayanaklarının bilimsel veriler olmasına dikkat eder.
- Sorgulanabilirlik: Yazılan tüm yazılar sorgulamalara, itirazlara, düzeltmelere açıktır. Okuyucuların bu noktadaki katılımları önemsenir.
- Bilimsel etik: Sitede yer alan tüm içerikte yazarların bilimsel etik dahilinde, kullandıkları veriye kaynak göstermeleri önemsenir. Temel noktalarda kaynaklara dayanmayan verileri paylaşmamaya özen gösterir.
- Yalnızca bilgi temeline dayanma: Üretilmiş olan içeriğin temel amacı alan üzerinde araştırmalar yapan öğrencilere, ailelere ve diğer bireylere yalnızca bilgi vermektir. Hiçbir zaman bireye özgü kararlar alınmasında bir araç olduğunu iddia etmez.
- Sadelik: Disleksi.Org kullanıcılarına en sade okuma deneyimi sağlar. Kullanıcısını hiçbir zaman reklamlara boğmayacağını taahhüt eder.
- Gizlilik: Kullanıcılardan elde edilmiş tüm veriler, kendi isteği alınması durumu haricinde, gizlilik ilkesi çerçevesinde hiçbir kişi, kurum, ve yapıyla paylaşılmaz.
Latest posts by Mustafa Özkara (see all)
Merhaba,
Oğlum 1982 doğumlu. İlkokula başladığında okuma yazmada sorunlar yaşadık. O zaman pek de bilinmeyen, hiperaktiviteye bağlı beyin disfonksiyonu bozukluğu teşhisi konuldu. Ters yazması, okuyamamasina rağmen üstün zekaya sahip olmasını algilayabilmemiz zor oldu. Çok uzun yıllar tedavisi sürdü. Ayrıca konuşma bozukluğu da vardı. Ankara Hacettepe hastanesi Ferhunde Öktem hocamızın hastası idi.
Ferhunde hocam, benim oğlum için yurt dışında okutma hayalimi biliyor ve bana lise tahsilini tamamlasa yeter, ingilizce eğitim görmesi zor dedi. Beyninde bir çeşit ayna varken. Okunması yazması ve telaffuzu farklı bir dilde eğitimde zorlanır dedi.
Ben umutsuzluğa katılmadım. Akademik başarısı Ferhunde hocamın bahsettiği gibi oldukça zor oldu. Özel okullarda Ferhunde hocanın okul ile kontaktli çalışması ile sürdü. Oldukca zor günlerdi.
Lise yi bitirip, Üniversite sınavında başarısız olunca, Amerika da bu hastalığın çok iyi bilindiğini, bu çocuklara özel eğitim verildiğini duyunca hemen temasa geçtik. Apartman Amerika ya gönderdik.
Sonuç….. hiç de korkulan olmadı.
Boston da, Uluslararası işletme ve Bilgisayar teknolojileri , çift ana dal okudu.
Çift ana dal.master yaptı.
Hersene onur öğrencisi oldu. Mezuniyetine de Onur öğrencisi olarak, Obama dan diplomasını aldı.
Çok basarili bir iş adami olarak hayata devam ediyor:)))
Geçenlerde 4.5 yasindaki torunum ile resim yaparken resim üzerine harf ve sayılar yazdı. 1 rakamı ve S harfi ters yazınca eyvah dedim. Okul öncesi eğitim aldığı okul Fransızca eğitim veriyor. Evde ise cocuk ingilizce eğitim alıyor. Kesinlikle hipereaktif. Ama kuralci. Sanırım biraz duzen ve temizlik obsesifi var. Okuldaki öğretmenleri sayıları tanımakta zorlanıyor demiş. Biraz panik yaptım acikcasi. Disleksi genetik mi? Kız çocuklarında nadir olduğunu duymuştum. Kız çocukları disleksi olur mu? 4.5 yasinda teşhis edilebilir mi? Okul öncesinde bu tür seylerin olabileceğini okumuştum. İlk okulu mu beklemeli?
Bizim tedavi ettirdigimizden çok uzun yıllar geçti. Yeni yöntemler olabilir.